PartyTravel

 

Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.    

Екскурзия Китай и Хонг Конг Избрана

ЕКСКУРЗИЯ КИТАЙ И ХОНГ КОНГ

Пекин – Женгжоу – манастира Шаолин – Лоян – Сиян -
Шанхай – Жужияо -  Хонг Конг - Макао

12 дни/8+1 нощувки


Цената включва:
- Самолетен билет с Катарски авиолинии София - Доха - Пекин; Хонг Конг – Доха – София
- Самолетен билет за вътрешен полет Шанхай – Хонг Конг
- 8 нощувки със закуски в подбрани хотели 3* - 2 н. в Пекин, 1 н. в Женгжоу,1 н. в Сиян,    2 н. в Шанхай и 2 н. в Хонк Конг
- 1 нощувка в спален вагон - място в първа класа с климатик(настаняват се 4 човека в купе)
- Закуска в хотела в Шанхай, при пристигане
- Трансфер Пекин – Женгжоу с влак стрела
- 4 обяда в китайски ресторанти
- Климатизиран транспорт
- Входни такси за музеите и обектите по програмата
- Екскурзоводско обслужване с превод на български език по време на програмата
- Всички трансфери, упоменати в програмата
- Медицинска застраховка с асистанс с покритие 10 000 евро на човек
- Водач на групата

Цената не включва:
- Летищни такси – 399 евро/ 780 лв (задължително се заплащат).
- Бакшиши в хотелите и ресторантите – 30 евро / 60 лв, заплащат се предварително в България.
- билет за спектакъла „Династията на Златната Маска” в Пекин с включен трансфер – 20 евро/39 лв на човек (при минумум 10 записани туриста).
- разходка с корабче по р. Хуан Пу в Шанхай  – 27 евро/53 лв на човек (при минумум 10 записани туриста).
- Посещене на акробатично шоу в Шанхай – 30 евро/58 лв на човек (при минумум 10 записани туриста).
- Еднодневна екскурзия до водния град Zhujiajiao – 60 евро/117 лв на човек с включен обяд (при минумум 10 записани туриста).
- Еднодневна екскурзия до о-в Макао – 145 евро/285 лв.
- Екскурзия Оушън Парк – 110 евро/215 лв. (при минумум 10 записани туриста).
- Екскурзия до Остров Лантауи – 120 евро/235 лв. (при минумум 10 записани туриста).
- Лични разходи (телефонни разговори, мини-бар и др.), неупоменати в програмата услуги.
- Такса за издаване на индивидуална туристическа виза за еднократно влизане в страната – 80 USD на човек.
- По желание застраховка “Отмяна на пътуването” – около 3 % от пакетната цена. Застраховката се сключва в деня на подписване на договор и внасяне на депозит. За повече информация моля запитайте в офисите ни.
- Евентуална горивна такса

1 ден  СОФИЯ
Полет от София с Катарски авиолинии в 16.45ч. Кацане в Доха в 22.20.

2 ден  ПЕКИН
Полет от Доха в 01.45 и кацане в Пекин в 14.40. Посрещане от представител на фирмата партньор.  Трансфер и настаняване в хотел Beijing Suyuan Phoenix Hotel (www.phoenixsuyuanhotel.com) или подобен. Свободно време. Нощувка.

3 ден  ПЕКИН
Закуска. Туристическа обиколка на Пекин – град с над три хилядолетна история и административен център на Китай повече от 850 години. Екскурзията включва посещение на най-големия открит площад в света - Тян ан Мън (Площада на небесното спокойствие), като на него една от важните забележителности е прочутият мавзолей на видния китайски политик Мао Дзъдун. Пешеходната разходка продължава с посещение на Забранения град, известен още като Зимния Императорски дворец Гугун, откъдето почти 400 години династиите Мин и Чин са управлявали страната. Със своите 980 сгради и над 8700 стаи дворецът е обявен от ЮНЕСКО за част от световното културно наследство. Обяд в китайски ресторант – включен в цената. Част от днешната обиколка е и посещението на Летния дворец - един от най-впечатляващите и големи дворци в света, с най-големия и най-добре поддържан парк в Китай, известен със своите градини и езера. Денят ще завърши с посещение на фабрика за перли - традиция отпреди 500 г. и една от най-ценените стоки в древността. Свободно време за вечеря. Връщане в хотела. Допълнителна екскурзия: Вечерта възможност за посещение на грандиозния шоу спектакъл «Династията на Златната Маска» - зашеметяваща комбинация от вода, светлина, музика и танци. – (20евро/39 лева).Нощувка.

4 ден  ПЕКИН - ЖЕНГЖОУ
Закуска. Днешният ден е посветен на Великата китайска стена (ЮНЕСКО) - едно от чудесата на света и символ на Китай. Подобно опашката на гигантски дракон с височина от 8 метра, тя се извива през планини, долини и гори в продължение на повече от 9000 км. Това уникално архитектурно творение, което ясно се вижда и от Космоса, безусловно свидетелства за величието на древен Китай. Обяд в китайски ресторант – включен в цената. Следва посещение на Свещения път – алея обградена от двете страни с внушителни статуи на войни и животни, която води до гробниците на императорите от династията Мин.  Посещение на фабриката със скъпоценни камъни (jade), така характерни за Китай. Следобед - трансфер до жп гарата, свободно време за вечеря и отпътуване с влака стрела до Zhengzhou. (3,5 часа) , 2'ра класа. Пристигане късно вечерта в Женгжоу, посрещане от местния представител на фирмата, настаняване в хотел Holiday Inn Express Zhengzhou http://www.hiexpress.com . Нощувка.

5 ден  - ШАО ЛИН - ЛОЯН - СИЯН
Закуска, напускане на хотела. Отпътуване с автобус към манастира Шао Лин, който от древни времена е център на бойни изкуства и школата по Дзен будизъм. Посещение на централния будистки храм и присъствие на на кунг-фу демонстрация. Свободно време за обяд (не е включен в цената). Следобед пътуването продължава с разглеждане на уникалния будистки манастирски комплекс – пещерите Лонмън (ЮНЕСКО) известни още като вратата на дракона. Свободно време за вечеря. Трансфер до гарата. Вечерта отпътуване от Лоян около 19 ч. с влака стрела за Сиян (2 часа), 2'ра класа. Пристигане в Сиян късно вечерта. Настаняване в хотел Xian Quest Hotel (www.questhotelxian.com) или подобен. Нощувка.

6 ден  СИЯН – ШАНХАЙ
Закуска, напускане на хотела. Обиколката започва с посещение на едно от Новите чудеса на света - гробницата с теракотената армия (ЮНЕСКО). Изграждането на уникалната армия от над 7000 фигури, подредени за поход, започва през 246 г. и е продължило 36 години. Това уникално творение на човешката мисъл е останало скрито под земята в продължение на векове, когато случайно е било открито от местни фермери през 1974 г.  Обяд в китайски ресторант – включен в цената. Обиколката продължава минавайки край добре запазените стари градски стени (ЮНЕСО) и Голямата пагода на Великата Гъска - хранилище на ценни будистки ръкописи. Следва Bell and Drum Tower square (площада на на двете кули на камбаната и барабана), известен с двете сестри сгради – едната известна като „сутрешна камбана”, другата като „вечерен барабан”. В древен Китай, особено от времето на династията Юан (1271-1368), барабаните са били използвани, за да сигнализират за отброяване на времето и като аларма при извънредни ситуации. При свободно време разходка в арабския квартал.  Привечер отпътуване с влак за Шанхай – 1'ва класа спален вагон с климатик, (в купета за 4 човека). Нощувка във влака.

7 ден  ШАНХАЙ
Пристигане в Шанхай сутринта – деловата столица на Китай. Наричан още “Париж на Изтока” или “китайският Чикаго”, градът е дом на ултрамодерна съвременна архитектура, култура, изискани ресторанти и луксозни магазини.  Трансфер до хотел Shanghai Magnolia Hotel (www.magnotel.com). Закуска в хотела, оставяне на багажите в предназначено за това помещение. Туристическата обиколка на Шанхай започва с посещение на Нефритения Буда, Историческия музей на Шанхай и известната Телевизионна кула, наричана “Перлата на Изтока”, от втората зала на кулата се разкрива невероятна гледка над града. Обяд в китайски ресторант – включен в цената.  Следва посещение на Бунд, Нанджин Роуд и Централния площад, и фабрика за коприна. Шанхай е известен като родното място на коприната. Свободно време за вечеря. Допълнителна екскурзия: Разходка с корабче по р. Хуан Пу (25 евро/49 лева). Нощувка.

8 ден ШАНХАЙ – ЖУЖИЯО – ШАНХАЙ
Закуска. След закуска свободно време или по желание еднодневна екскурзия до Zhujiajiao (59евро/115лева)– Венеция на изтока, нарича се така заради многото канали, разделящи града.
Разположен в покрайнините на Шанхай, Zhujiajiao е очарователен град с водни канали, с много старинни живописни сгради, разположени от двете страни на каналите. Града е основан преди почти 1700 години, става преуспяващ с производството на платове и ориз. Все още има стари сгради - складове за ориз, които ни връщат назад във времето. Има включен обяд по време на екскурзията.
Следобед завръщане в хотела. Свободно време за вечеря. Допълнителна екскурзия: Акробатично шоу - ще се насладите на едни от най-добрите акробати в света. (28 евро/55лева). Нощувка.

9 ден  ШАНХАЙ – ХОНГ КОНГ
Закуска. Трансфер до летището и полет до удивителния Хонг Конг разположен на повече от 200 острова. Трансфер до хотела в Хонг Конг и при възможност настаняване – Hong Kong Regal Oriental Hotel (www.regalhotel.com). Свободно време за обяд. Панорамната обиколка на града заппочва с посещение на връх Виктория, откъдето се открива невероятна панорама към околните острови, древното рибарско селище Абърдийн с безбройните джонки, яхти и плаващи ресторанти. Следва посещение на залива Репълс бей с колоритния парк и плажа известен с пъстрия даоистки храм. Посещение на фабрика за скъпоценни камъни и свободно време за пазар. Нощувка.

10 ден  ХОНГ КОНГ - МАКАО
Закуска. Свободно време, по желание екскурзия до остров Макао (145 евро/285 лв.). Отпътуване рано сутринта от хотела за целодневна екскурзия с ферибот до Макао (не е включен обяд). Градът Макао, се намира на по-малко от час с ферибот от Хонг Конг. В този град в пълна хармония се съчетават източните и западните култури. Отличната кухня, колониалната атмосфера на португалското пристанище, правят този град уникален. В допълнение са и многобройните казина, които превръщат града в „Лас Вегас на Китай”. Туристическата програма с местен екскурзовод включва разходка из историческата част, в която се намира най – старата европейска сграда на територията на Китай (UNESCO), руините на църквата Св. Павел с внушителната фасада от XVI в., статуята на Богинята на Милосърдието, кулата Макао, 11-та по височина в света, храма А-ма (UNESCO), изящен параклис от 1488 г. и посветен на богинята на мореплавателите и рибарите, площад Серадо, заобиколен с исторически сгради (UNESCO). Ферибот до Хонг Конг. Нощувка.

11 ден  ХОНГ КОНГ
Закуска. Закуска. Свободно време за шопинг. Възможност за допълнителни екскурзии:
Оушън Парк: Паркът съчетава делфинариум, тематичен зоопарк, увеселителен парк. Разположен е в Wong Chuk Hang и Nam Long Shan, в южната област на Хонг Конг. Заедно с Дисниленд Хонг Конг , са двата най-големи големи тематични парка в Хонг Конг. Според „Форбс”, това е една от 50-те най-посещавани атракции в света. Увеселителният парк в момента разполага с широка гама от атракции, включително 4 влакчета, животински експонати като гигантска панда, медузи и китайска аквариумна есетра, както и аквариум от световна класа с повече от 5000 риби. Освен, че е увеселителен парк, Оушън парк съчетава развлечение с образование. Остров Лантауи: Любима дестинация, както за местни жители, така и за посетители на града, остров Лантау е почти два пъти по-голям от Хонг Конг и е една от най-харесваните забалежителности на Хонг Конг. Реновираният кабинков лифт и селото Ngong Ping са свидетели как островът става все по - популярна дестинация за посетители и местни жители в Хонг Конг. Кабинковият лифт предлага великолепно 5,7 км пътуване с панорамна гледка - най-живописния начин за пътуване до Лантау. На острова, ще посетите Тай О – старомодно рибарско селище, изпъстрено с традиционни къщи на кокили. От там води началото си народа Танка. По-късно може да присъствате на блестящ спектакъл на Тиен Тан Буда, известен като Големия Буда - най-високата открита седнала бронзова статуя на Буда в манастира По Лин - първоначално основан от трима монаси и съдържа три и повече бронзови статуи на Буда, който символизира миналото, настоящето и бъдещето. В манастира може да се насладите на вкусна вегетарианска храна и почивка. Връщане в хотела за освежаване. Трансфер до летището и полет с Катарски авиолинии в 00:01ч.

12 ден  СОФИЯ
Кацане в Доха в 04:55ч. Полет за София в 07:35 и кацане в София в 11:40ч.

Допълнителна информация:
- Цените са изготвени при следния валутни курсове: 1 USD = 1,75 лв., като при увеличение или намаление на курса в размер на 5%  фирмата си запазва правото да преизчисли посочените цени до 21 дни преди пътуването

Необходими документи за издаване на туристическа виза за Китай:
- Международен паспорт и копие на паспорта от страницата със снимката, валиден минимум 6 месеца след датата на завръщане
- Попълване на визов формуляр
- 1 цветна снимка паспортен формат
- Такса за издаване на туристическа виза за еднократно влизане в страната – 80 USD на човек

Ваксини:
- Няма медицински изисквания за имунизации

Начин на плащане:
- При резервация се внася депозит в размер на 850 евро или 1700 лв
- Доплащане 40 дни преди пътуването

Срокове за анулации и неустойки:
- До 60 работни дни от датата на заминаване – без неустойка
- От 59 работни дни до 40 дни – 850 евро или 1700 лв
- От 40 работни дни до деня на отпътуване – 100% от стойността на пътуването

Забележка:  
- При лоши метеорологични условия или други форсмажорни обстоятелства програмата на екскурзията в Китай и Хонг Конг може да претърпи промяна в реда на провеждане!
- Непълнолетни, пътуващи сами или само с единия родител - нотариално заверено родителско разрешение, преведено и легализирано на английски език
- Минимален брой участници за осъществаване на пътуването: 20 човека!
- Срок за уведомяване за несъбран минимум: 30 дни преди датата на заминаване!

Всички права запазени © 2012-2016 PartyTravel.bg